Flaggskepp till SR:s Ipad-app

Posted on 24 november, 2010

2


Medier ska numer konsumeras via läsplattor, alltså produceras Ipad-appar . Expressen var först ut (med en PDF-tidning enligt vissa), Bonnier satsar för fullt och Svenska Dagbladet lanserar sin app i dag.

Hur gör vi, Sveriges Radio?

Själv hoppas jag att vi får en, men att vi sållar det material som ska till plattan lite mer än vad vi gör med webben. Eftersom två våra flaggskepp – P1 Morgon och Studio Ett – just nu skulle behöva en webbtillsyn så kanske vi ska börja med dessa?

Innehållet i läsplattan skulle då kunna komma i två versioner måndag-fredag där den första innehåller P1 Morgon och den andra Studio Ett (gärna redigerat med bilder etcetera, liknande en morgontidning) där det kommande programmet presenteras och där färdiga reportage går att lyssna på. Prenumeranten får då en chans att delta med kommentarer och eventuella fakta innan allt hörs i radio, dela med sig av det som verkar intressant och klicka sig vidare till saker som gjorts tidigare i ämnet.

Till stommen bestående av aktualitetsmagasinet uppdateras innehållet hela tiden med nyheter, sport och händelser, och andra program med för dagen anmärkningsvärt innehåll lyfts fram (kanske som ”redaktionens val” och ”läsarnas val”?)

Sådär, nu har vi en liten app med ett begränsat innehåll. Vad mer ska finnas med? Det tror jag att vi ska fråga lyssnarna om, vill de ha en läsplatta för sin Public Service (SR och SVT tillsammans i en app kanske?) så vet de säkert hur de vill ha den också.

Sådär ja, mina hastigt formulerade tankar. Nu ska jag fortsätta redigera inslag innan Västsvenska Infrastrukturpaketet presenteras senare i eftermiddag.

Annonser