Vi vill också vinna guldspadar!

Posted on 12 januari, 2011

10


Nu kan man anmäla sig till Gräv11, gör det! Jag var där 2008 (även med i arrangörsgruppen det året) och 2010. Fantastiska dagar, lärde mig massor.

Synd bara att vi studenter ska behöva fasta i fem veckor för att kunna gå den här gången, hade ju kunnat gå att lösa på samma sätt som -08 i Göteborg när studenter fick gå för några hundralappar.

Det borde faktiskt vara så även i Växjö, och för att hjälpa Grävgeneralen och kompani att ta ett rätt och välgrundat beslut så har jag skrivit ner några punkter:

Studenter vill gräva

De flesta vuxna journalister som går på grävseminarie vill träffa gamla kolleger, äta något gott och kanske träffa någon kändis. Studenter är där för att lära sig det som en gång gjorde grävkändisarna kända – grävandet. Lär oss att gräva.


Studenter får inte (betalt för att) gräva

För de flesta studenter väntar många år med korta vikariat mer lämpade för dagsgrejer än grävjobb, och det blir alltså inte tal förrän många år framåt i tiden. Ge oss i alla fall drömmen.


Studenter kan lära vuxna journalister om gräv

Jag tänker inte berätta vad om jag inte får komma, men många lite äldre journalister som sett uppgifter trollas fram ellercase krypa fram ur tomma intet vet nog vad som menas. Låt oss berätta i pausen.


Studenter får inte betalt för att gå

Till skillnad från de flesta vuxna journalister får studenter inte betalt av sin arbetsgivare för att gå på seminariet, de får inte resan betald och ingen betalar anmälningsavgiften åt dem. Naturligtvis har inte alla vuxna journalister en redaktions resurser bakom sig, men då kan de i varje fall dra av allting på sin firma. Gör det rättvist för oss också.


Studenter har lite pengar

2 720 kronor i månaden, plus ihoplånade pengar. Då är nästan 2 000 spänn mycket pengar. Hur många vuxna journalister skulle komma om de skulle lägga 18 000 (och eventuellt belåna huset) på inträdet? Som sagt, ge oss ett bra erbjudande.


Tack på förhand (och bestäm er snabbt, än finns billiga tågbiljetter)!

Uppdatering:

Elisabeth Anderberg svarar
Va tycker ni? Skriv ett bud i kommentarsfältet! (Som det är nu finns ett pris för den som bara vill gå på seminariet, och ett för de som även vill vara med på avslutningsmiddagen, och det kan ju vara ett bra val att få göra.)

 

Uppdatering 2: Ett litet tag efter att det här inlägget publicerades och flera diskutearde priserna på Twitter lanserade FGJ ett stipendium.

Annonser