Tävling: idé till magasin om ekonomi

Posted on 6 april, 2011

0


Du får skissa fram precis det ekonomimagasin du skulle vilja läsa, och dessutom tolv heltidstjänster fram till sommaren för att skapa det.

Hur skulle din skiss se ut?

Äntligen är det vår. Ibland regnar det, då droppar det från takfönstret ovanför min spis; ibland är det sol, då sjunger fåglarna på taknocken. Allt verkar bli bra efter en skaplig vinter. Termin fyra på journalistprogrammet är snart slut, vi har skickat in ansökningar till diverse praktikplatser och ser alla fram emot att få jobba på riktigt snart.

Bara magasinskursen kvar. Jag är med i en grupp som ska göra ett magasin om ekonomi. Det här som kunde ha blivit en så fin vår.

I beskrivningen står det att ett sådant magasin kan handla om allt från ”20-åringar som är på väg att flytta hemifrån till nyblivna pensionärer med smak för andelshus i Spanien, sydafrikanska vingårdar eller aktiespekulationer på börsen”. Trotts detta vill jag inte lägga mig ner och självdö riktigt än, kanske går det att undvika både vingårdar, andelshus och Gunilla Nyström på SEB.

Snälla, kom med goda idéer. Eller några idéer, vilka som helst. En idé; om alla kommer med en idé så räcker det, då blir det något bra utav det här.

Förutsättningarna är att vi har några veckor på oss att göra research, sedan några till för att göra magasinet. Det kan handla om vad som helst som kan knytas an till ekonomi: tänk stort.

Skriv gärna i kommentarerna här nedanför, eller maila till lasse.edfast(A)gmail.com. Eller ring: 070 – 611 17 86

Den med bäst idé får sitt magasin hem i brevlådan (och den som sprider vidare det här inlägget till fler kreativa människor får en plats i himmelen)!

Annonser
Posted in: JMG